industrifönster

5 snabba om industrifönster inomhus

  1.  Industrifönster med äkta glasdelande spröjs.

  2. Alltid härdat säkerhetsglas i alla våra industrifönster som är inomhus.

  3. Smala aluminiumprofiler ger mesta möjliga ljusinsläpp och ger den unika industriella stilen.

  4. Standardkulör är svart RAL 9005 i matt glans.

  5. Industrifönster i New york stil skräddarsys efter dina mått

industrifönster inomhus

Industrifönster inomhus

Vill du ha dela av ett rum utan att göra avkall för ljuset? då får du det med våra industrifönster för inomhusbruk. Skjutbara dörrar eller fasta rumsavdelare. Modern industriell stil med mattsvarta ramar och spröjs. Industrifönster inomhus skräddarsys efter dina mått.


MODELLER

 

Teknisk specifikation

Som fyllning väljer du mellan:

Klarglas ( härdat glas om det krävs )

Gråtonat glas

Frostat glas

Spegel

 

Standard kulör är matt svart. På lager finns även vit och natur.

Som tillval kan du välja valfri RAL-kulör

industrifönster fast profil

- Avskiljare mellan sovrum och kök -

"Jag köpte en etta i Stockholm och satte upp en vägg för att få ett litet separat sovrum, och för att få in ljus till sovdelen använde jag mig av ett industrifönster från vikpartier.se. Supernöjd! Jag tycker det är stilrent och snyggt och en detalj i lägenheten jag aldrig kommer tröttna på. Det som avgjorde att jag valde vikpartier.se var: Snabba svar på mailen, bra kommunikation och schyssta priser! Om jag kan rekommendera vikpartier.se? - Absolut! Det har jag redan gjort. "

Frida.

industrivägg dörr

Industrivägg med dörr

Önskar man kunna öppna och stänga sin industrivägg är våra dörrar ett bra val. Här har du lika stora valmöjligheter med spröjsindelningen som på fasta industriväggar.

På bilden visas en enkeldörr. Dörren har spröjsindelning 2:0.  

Industrivägg med dörr levereras med tryckeshandtag på både insida och utsida.

 

industrivägg skjutbar 2-del

Industrifönster som skjutdörrar

Önskar man kunna öppna och stänga sina industrifönster är våra skjutdörrar ett bra val. Här har du lika stora valmöjligheter med spröjsindelningen som på fasta industrifönster.

På bilden visas en 2-delad skjutdörr där en eller båda dörrbladen är skjutbara. Den skjutbara industrifönsteret har spröjsindelning 3:1.  

Skjutbara industrifönster levereras med enkelt grepphandtag på insidan och utsidan.

 

industrifönster

Fabriksfönster, New York fönster, industrifönster – kärt barn har många namn. Men oavsett vad man kallar svarta fönster med svarta spröjs så har ni säkert sett dem både här och där de senaste åren.

Gamla fabriksfönster eller populärt kallat industrifönster är helt klar populärt. Efter alla stora helglaspartier har det hos många nu infunnit sig ett behov av att dela in fönsterpartier igen. Men gärna genom att behålla känslan av öppet och att ljuset flödar in.

Det skapar skarpa kontraster med industriellt inslag. Den industriella designen passar bra ihop med den stilrena öppenheten den skapar. Industrifönster helt enkelt!

Monterat, klart & färdigbyggt med våra certifierade partners

Industrifönster new york fönster

Industrifönster, New york fönster! Många namn på samma sak

Ett industrifönster i new york stil i din fasad fyller ett rum med ljus. Rummet blir vackrare, ljusare och känns större. Våra fönsterpartier för husfasad som är byggda i Aluprof´s system med slimmade profiler som passar perfekt för dig som är ute efter stora glaspartier med industriell stil, oavsett om det är till nybyggnation av hus fasad, renovering eller till uterum.

 

Aluminium är materialet som passar absolut bäst för industrifönster i New york stil. Det är ett "dött" material som varken spricker eller rör sig oavsett vädret utomhus. Det är lätt, starkt och underhållsfritt. Aluminium  i en fasad är ett fantastiskt material när man kommer till miljön. Det är återvinningsbart upp till 90%. Aluprof jobbar väldig målmedvetet med miljön i fokus.

Säkerhet är viktigt för oss. Fönster med öppningsbara bågar har som standard flerpunktslåsning, vilket banar för maximal säkerhet mot inbrott. Osynlig säkerhet

Kulörer sätter slutfinishen. Vi vill att kunden ska få så fria händer som möjligt när det kommer till valet av kulör. Så på alla fönster kan man välja olika kulörer på insidan och utsidan. Men som standard har vi svart i matt utförande. Det ger en rustik känsla som överensstämmer med den industriella stilen. Välj fritt mellan alla RAL-kulörer i matt lack glans 30, eller standard glans 80.

Glas gör mer än du tror. En självklarhet för oss är att alltid ha säkerhetsglas i våra fönster. Säkerhetsglas kan vara 2 olika typer av glas. Antingen härdat glas som är upp till 5 gånger starkare/hållbarare är vanligt glas och blir till "tusen" bitar om det skulle spricka. Eller så finns det laminerat glas som egentligen är 2 glasskivor som är limmade ihop med en plastfilm emellan. När laminerat glas spricker så håller det fortfarande ihop pga. att plastfilmen håller ihop glasskärvorna som också gör det svårt för oinbjudna gäster att ta sig igenom.

Industrifönster för hälsan

Stort generöst insläpp av dagsljus ökar människors välbefinnande. Dagsljuset har nämligen direkt påverkan på sömn, dygnsrytm, humör, välbefinnande och vår förmåga att hantera stress. Eftersom vi som bor i nordligare breddgrader visar relativt liten del av året utomhus är ljustillgången inomhus av stor betydelse. Stora industrifönster som ger generösa mängder dagsljus är viktigt för hälsan och välbefinnandet. Elektriskt ljus kan inte ersätta dagsljus eftersom ljuskvaliteten är sämre. Allt detta visar en studie som folkhälsomyndigheten tagit fram i en rapport som heter "Ljus & hälsa"

 

Monterat & Klart

För dig som även vill ha partiet monterat har vi certifierade partners som tar hand om allt. De monterar, glasar och justerar in. Vid stora montage används en kranbil med sugklockor till hjälp.

Vi har montörer i större delan av södra Sverige som utför montage av samtliga produkter från vikpartier.se