Skjutpartier

 Att bygga in ett skjutparti är att bygga in ljus i ditt hus.

När du sätter in skjutpartier i din yttervägg, tillbyggnad eller vinterträdgård öppnar du upp för ett enormt ljusinsläpp. mörka vardagsrum blir till öppna ljusa ytor. Skjutpartier från oss är väldigt välisolerade för att hålla kyla, vind och regn ute och är byggda för att hålla länge 

√  Valfria RAL kulörer

√  Olika kulörer på in och utsidan

√  Handtag inkl. cylinderlås

√  U-värden mellan 0,8 - 1,7

√  Säkerhetsglas som standard

√  Smala profiler. Stora glasytor

 

Våra skjutpartier & skjutdörrar passar till allt från husfasaden, vinterträdgård, om och tillbyggnad som till uterummet 

Monterat, klart & färdigbyggt med våra certifierade partners

PRODUKTBLAD

klicka och läs, eller ladda ner

 

Skjutpartier

Ett skjutparti i din fasad fyller ett rum med ljus. Rummet blir vackrare, ljusare och känns större. Våra skjutpartier som är byggda i Schucos olika system med slimmade profiler, passar perfekt för dig som är ute efter en stor öppning som skapar en osynlig övergång mellan inomhus och utomhus, oavsett om det är till nybyggnation av hus fasad, renovering eller till uterum.

Aluminium eller Trä/Alu är materialen som vi har för skjutpartier. Aluminium är ett "dött" material som varken spricker eller rör sig oavsett vädret utomhus. Det är lätt, starkt och underhållsfritt. Trä/Alu har den fantastiska kombinationen med Aluminium på utsidan som är slitstarkt, tål vatten och vind, och Trä på insidan som är varmt och passar bra ihop med övriga fönster i huset. Både Trä/Alu och Aluminium skjutpartier i en fasad är fantastiska material när man kommer till miljön. Det är återvinningsbart upp till 90%. Schüco (aluminium) jobbar väldig målmedvetet med miljön i fokus.

Säkerhet för att känna oss trygga och sova gott om natten. Schüco skjutpartier och Trä/Alu skjutpartier har som standard 2-punktslås, vilket banar för maximal säkerhet mot inbrott. Med 2-punktslås blir dörren svårare att bryta upp än de flesta ytterdörrar. Som standard finns ingen låscylinder på utsidan, detta gör skjutpartier ännu svårare att bryta sig in i.

Färg & Glas

Kulörer sätter slutfinishen. Vi vill att du som kund ska få så fria händer som möjligt när det kommer till valet av kulör. Så på alla schüco skjutpartier kan man välja olika kulörer på insidan och utsidan. För att bäst matcha träfönster på insidan rekommenderar vi att välja matt glans på insidan. Det blir en varmare känsla som överensstämmer bättre med målade träfönster. På skjutpartier i Trä/Alu har du samma valmöjlighet. Där kan du ha en kulör på utsidans aluminiumbeklädnad och en annan kulör på träinsidan. Välj fritt mellan alla RAL-kulörer i matt lack glans 30, eller standard glans 80.

Glas gör mer än du tror. En självklarhet för oss är att alltid ha säkerhetsglas i våra skjutpartier. Säkerhetsglas kan vara 2 olika typer av glas. Antingen härdat glas som är upp till 5 gånger starkare/hållbarare är vanligt glas och blir till "tusen" bitar om det skulle spricka. Eller så finns det laminerat glas som egentligen är 2 glasskivor som är limmade ihop med en plastfilm emellan. När laminerat glas spricker så håller det fortfarande ihop pga. att plastfilmen håller ihop glasskärvorna som också gör det svårt för oinbjudna gäster att ta sig igenom.

Monterat & Klart

För dig som även vill ha partiet monterat har vi certifierade partners som tar hand om allt. De monterar, glasar och justerar in. Vid stora montage används en kranbil med sugklockor till hjälp.

Vi har montörer i större delan av södra Sverige som utför montage av samtliga produkter från vikpartier.se