uterum

Uterum för   vår  -  sommar  -  höst  -  vinterträdgård


Uterum för alla årstider. Skjutdörrar i aluminium för dig som vill bygga uterum. Made in Sweden

 

 

 

SOMMAR

Easy slide light är uterum för sommar säsongen. Oisolerade skjutpartier i aluminium med enkelglas. Säkerhetsglas som standard. 3 standardkulörer: Vit, Natur, Matt svart.

 

VÅR-SOMMAR-HÖST

Easy slide plus är uterum för vår - sommar - höst säsongen. Skjutpartier i aluminium med 2-glas isolerglas. Säkerhetsglas som standard. 3 standardkulörer: Vit, Natur, Matt svart.

 

VINTERTRÄDGÅRD

Easy slide max är anpassat för vinterträdgård . Isolerade skjutpartier i aluminium med brutna köldbryggor. 2-glas isolerglas. Säkerhetsglas som standard. 3 standardkulörer: Vit, Natur, Matt svart.

 

SKJUTDÖRRAR

» Måttanpassat

» Oisolerade skjutdörrar

» Standardkulörer: Vit, Natureloxerat , Matt svart

» Valfri RAL-kulör

» Glas: 4mm säkerhetsglas i dörrar

» Kullagrade hjul

» 2,3,4 spårskena

» Fasta partier

» Snäpphandtag

 

» Måttanpassat

» Isolerade skjutdörrar

» Standardkulörer: Vit, Natureloxerat , Matt svart

» Valfri RAL-kulör

» Glas: 2-glas säkerhetsglas i dörrar

» Kullagrade hjul

» 2,3 spårskena

» Fasta partier

» Handtag med lås

 

» Måttanpassat

» Isolerade skjutdörrar med bruten köldbrygga

» Standardkulörer: Vit, Natureloxerat , Matt svart

» Valfri RAL-kulör

» Glas: 2-glas säkerhetsglas i dörrar

» Kullagrade hjul

» 2,3 isolerad spårskena

» Fasta partier

» Handtag med lås

 

uterum

"Vi förstår att det är ett stort beslut. Oavsett om du vill förbättra ditt hem med ett uterum eller påbörja ett stort byggprojekt, tror vi att vi kan få er att känna er lugna och trygga"

Att vistas i uterummet där dagsljuset flödar är som ett slags återhämtning. Man blir piggare och får mer energi genom att vistas där, gränsen mellan inne och ute suddas ut. Vi valde stora fönster för att ta tillvara dagsljuset och för att öppna upp och komma närmare naturen,

Agnetha D.

Vårt rum är som en fristad, en oas där vi upplever omgivningen i form av dagsljus, stjärnfall, frisk luft och varierande väderlek i symbios med Moder Jords dagsform,

Christofer H.

I småland och Vetlanda i Jönköpings län finns vikpartier.se. Här hittar du skjutpartier och glaspartier till uterum och vinterträdgårdar. Många år i branschen och personlig service ger dig trygghet i byggprojektet.

Uterum för dig

Med ett inglasat uterum kommer du närmare naturen och skapar ljus för ditt välbefinnande. Välj efter vad du vill ha. Allt från ett rum för att förlänga sommarn till en vinterträdgård för året runt bruk. Vi har alla varianter. Skräddarsy uterummet så som du vill ha det och så att det passar husets former och design. Matcha även kulören på glaspartierna så att de harmonierar med huset.

Uterum som vinterträdgård

Välkomna hösten kalla vindar och härliga färger i ett uterum. Husets extrarum som alltid är fyllt av ljus och liv. Isolerade skjutpartier och glaspartier används för att hålla värmen kvar. Även till en vinterträdgård kan du välja vilken nivå på isolering dina glaspartier ska ha. Allt utefter hur välisolerat och uppvärmt ditt uterum ska vara. Ett fullt uppvärmt uterum där du tagit bort väggen mellan huset och uterummet bör du även kolla på tätheten av glaspartierna. Inte bara U-värdet. Här passar våra fasadpartier perfekt in. Skjutpartier. Vikpartier  Isoleringsförmågan på taket och uterumspartierna är avgörande för hur stor del av året du kan använda uterummet

Uterum ökar värdet

Våra uterumslösningar med mycket hög kvalitet har en lång livslängd. Du kommer njuta många många år i ditt nya uterum. Det ger inte bara ett värde för ditt välbefinnande utan även ett stort mervärde på din bostad, om du mot förmodan skulle sälja bostaden. Eftersom ett uterum är en vacker och luftig del av huset är det perfekt för att läsa, äta och sova i solljuset. Det är ett sätt att känna och uppleva utomhus även om vädret inte är helt klart.

Uterum för hälsan

Stort generöst insläpp av dagsljus ökar människors välbefinnande. Dagsljuset har nämligen direkt påverkan på sömn, dygnsrytm, humör, välbefinnande och vår förmåga att hantera stress. Eftersom vi som bor i nordligare breddgrader visar relativt liten del av året utomhus är ljustillgången inomhus av stor betydelse. Stora glaspartier som ger generösa mängder dagsljus är viktigt för hälsan och välbefinnandet. Elektriskt ljus kan inte ersätta dagsljus eftersom ljuskvaliteten är sämre. Allt detta visar en studie som folkhälsomyndigheten tagit fram i en rapport som heter "Ljus & hälsa"