Våra vikpartier & vikdörrar passar till allt från husfasaden, vinterträdgård, om och tillbyggnad som till uterummet 

Monterat, klart & färdigbyggt med våra certifierade partners

PRODUKTBLAD

klicka och läs, eller ladda ner

 

Bildgalleri vikdörrar och vikpartier

Mer inspiration på våra Sociala medier

vikdörrar vikpartier 4

5 snabba om vikdörrar

  1.  Natureloxerade handtag och cylinderlås på insidan och utsidan. På vikdörrar med gångdörr har vi som standard 5-punktslås för att garantera högsta säkerhet.

  2. Alltid härdat säkerhetsglas i alla våra vikdörrar som är utomhus. 3-glas med energiglas och argongas för bästa isolervärde.

  3. Smala profiler ger mesta möjliga ljusinsläpp och suddar ut gränsen mellan inomhus och utomhus.

  4. Trösklar som kan byggas ned så golvet inomhus ligger i nivå med tröskeln.

  5. Alla vikpartier kan levereras med olika kulörer på insidan och utsidan

Vikdörrar Vikpartier

2 namn på samma produkt!

En vikdörr i din fasad fyller ett rum med ljus. Rummet blir vackrare, ljusare och känns större. Våra vikdörrar som är byggda i schücos olika system med slimmade profiler passar perfekt för dig som är ute efter en stor öppning som skapar en osynlig övergång mellan inomhus och utomhus, oavsett om det är till nybyggnation av hus fasad, renovering eller till uterum.

vikparti vikdörr

Aluminium är materialet som passar absolut bäst för vikdörrar och vikpartier. Det är ett "dött" material som varken spricker eller rör sig oavsett vädret utomhus. Det är lätt, starkt och underhållsfritt. Aluminium vikdörrar i en fasad är ett fantastiskt material när man kommer till miljön. Det kan återvinningsbart upp till 90%. Schuco jobbar väldig målmedvetet med miljön i fokus.

Säkerhet är viktigt för oss. Schuco Vikdörrar med gångdörr har som standard 5-punktslås, vilket banar för maximal säkerhet mot inbrott. Med 5-punktslås blir dörren svårare att bryta upp än de flesta ytterdörrar.

Kulörer sätter slutfinishen. Vi vill att kunden ska få så fria händer som möjligt när det kommer till valet av kulör. Så på alla schüco vikdörrar kan man välja olika kulörer på insidan och utsidan. För att bäst matcha träfönster på insidan rekommenderar vi att välja matt glans på insidan. Det blir en varmare känsla som överensstämmer bättre med målade träfönster. Välj fritt mellan alla RAL-kulörer i matt lack glans 30, eller standard glans 80.

Glas gör mer än du tror. En självklarhet för oss är att alltid ha säkerhetsglas i våra vikdörrar. Säkerhetsglas kan vara 2 olika typer av glas. Antingen härdat glas som är upp till 5 gånger starkare/hållbarare är vanligt glas och blir till "tusen" bitar om det skulle spricka. Eller så finns det laminerat glas som egentligen är 2 glasskivor som är limmade ihop med en plastfilm emellan. När laminerat glas spricker så håller det fortfarande ihop pga. att plastfilmen håller ihop glasskärvorna som också gör det svårt för oinbjudna gäster att ta sig igenom.

Monterat & Klart

För dig som även vill ha partiet monterat har vi certifierade partners som tar hand om allt. De monterar, glasar och justerar in. Vid stora montage används en kranbil med sugklockor till hjälp.

Vi har montörer i större delan av södra Sverige som utför montage av samtliga produkter från vikpartier.se